Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Το Σχολείο ετοιμάζεται να ανοίξει


Το σχολείο μας, όπως και όλα τα δημοτικά σχολεία της πατρίδας μας, ξεκίνησε από χτες τις ετοιμασίες του για τη νέα σχολική χρονιά, 2009 - 2010.

Ήδη από χτες οι εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρών και αμέσως μπήκαν μπροστά οι απαραίτητες διαδικασίες ώστε την ημέρα του αγιασμού να είναι όλα στην εντέλεια και να υποδεχθούμε και τους μαθητές.

Στα πλαίσια αυτά έγινε σήμερα και η κατανομή τάξεων και αιθουσών. Με βάση αυτή την κατανομή αυτή τη χρονιά θα είμαστε μαζί με τα παιδιά του Δ2. Τα άγνωστα ακόμη παιδιά του Δ2 που με ανυπομονησία καρτερώ να γνωρίσω.

Ως τη στιγμή που θα συναντηθούμε όλοι μαζί στη στοργική αγκαλιά του σχολειού μας και στη ζεστή φωλίτσα της τάξης μας μένουν να γίνουν πολλά. Να προετοιμαστεί η αίθουσα, να γίνει ο προγραμματισμός της ύλης και των δραστηριοτήτων της φετινής χρονιάς, να γραφτούν καταστάσεις και ανακοινώσεις για όλα τα τρέχοντα θέματα, να ετοιμάσουμε το εποπτικό υλικό και πολλά άλλα...

Φαντάζομαι πως ανάλογες προετοιμασίες θα έχουν ήδη αρχίσει και τα παιδιά. Τόσο υλικές όσο και τις άλλες, τις πιο σημαντικές, αυτές που αφορούν την προσαρμογή και πάλι στους ρυθμούς του σχολείου. Διαδικασία που δεν πρέπει καθόλου να υποτιμούμε και που επηρεάζει σημαντικά την καλή αρχή της σχολικής χρονιάς.

Θέλω να πιστεύω πως θα καταφέρουμε όλοι να βγούμε νικητές στην πρώτη αυτή δυσκολία και πως σύντομα θα είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε το μαγευτικό ταξίδι της Τέταρτης Τάξης του Δημοτικού Σχολείου. Τόσο οι δεκάχρονοι μαθητές του τμήματος όσο και οι υπεύθυνοι για την αγωγή τους εκπαιδευτικοί: Η δασκάλα της τάξης, η γυμνάστρια, η μουσικός, ο καθηγητής των αγγλικών κλπ.

Στα πλαίσια της προετοιμασίας μπορεί κανείς να επισκεφθεί το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και να γνωρίσει τα βιβλία της τάξης: http://pi-schools.sch.gr/dimotiko/

Εκεί θα συναντήσουμε και τη Ραλλού, τη μικρή αλεπού που θα συντροφέψει φέτος τα βήματά μας στα βιβλία της Γλώσσας:



Ή μάλλον τα πετάγματά μας αφού το βιβλίο της γλώσσας επιγράφεται:

ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ

Μα μπορεί κανείς να πετάξει με τις λέξεις; Να η απορία που μένει να απαντηθεί από τη μικρή αλεπού και τα μαθήματα της φετινής χρονιάς...

Μπορεί επίσης κανείς να δει τα βιβλία των Μαθηματικών, της Ιστορίας, των Θρησκευτικών, της Μελέτης Περιβάλλοντος, των Αγγλικών, της Μουσικής, της Φυσικής Αγωγής, των Εικαστικών αλλά και το βιβλίο των Σχολικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Κάποτε μια τέτοια δυνατότητα, θα φάνταζε για ανέκδοτο. Σήμερα η τεχνολογία επιτρέπει όχι μόνο την ηλεκτρονική περιήγηση στα βιβλία του μαθητή αλλά και πολλά περισσότερα. Ακολουθώντας τις προτροπές του Υπουργείου Παιδείας για αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη διδακτική πράξη, έχουμε σκοπό φέτος να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό όσα καλά μας προσφέρουν.

Μια πρώτη αρχή είναι και αυτό εδώ το μαθητικό blog που αισιοδοξούμε αφενός να συμβάλει στην καλύτερη επικοινωνία του σχολείου με το σπίτι αλλά και να προβάλει ευρύτερα το έργο και τα επιτεύγματα της τάξης μας.

Παρακαλούμε λοιπόν να μη διστάζετε να έρχεστε σε επικοινωνία μαζί μας αλλά και καλούμε όλους να συμμετάσχουν στον εμπλουτισμό του ιστολογίου με θέματα και ιδέες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!