Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Η πρώτη μας ομαδική εργασία

Η στενότητα της φετινής αίθουσας και τα μέτρα για τη νέα γρίπη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ομαδοσυνεργατική εργασία φέτος... Ούτε καν για τοποθέτηση των θρανίων σε σχήμα Π. Αναγκαστικά εργαζόμαστε με μετωπική διάταξη με αποτέλεσμα το κάθε παιδί να βλέπει τη δασκάλα, τον πίνακα και τις πλάτες των συμμαθητών.

Αυτό το σκόπελο θα φροντίσουμε να υπερκεράσουμε ακολουθώντας άλλες εναλλακτικές μεθόδους, στα πλαίσια όσων προτείνουν τα βιβλία των μαθητών αφενός και στα ενδιαφέροντα που θα αναπτύξουν τα ίδια τα παιδιά.

Αφορμή για τέτοια εργασία μας έδωσε σήμερα το μάθημα των Θρησκευτικών και η δραστηριότητα με τίτλο: "Μικροί δημοσιογράφοι"

Πέντε νεαροί της τάξης συγκρότησαν τη δημοσιογραφική ομάδα και ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν τη συνέντευξη που πρότεινε το βιβλίο. Συνέντευξη με τον ιερέα της εκκλησίας μας, τον παπα - Δημήτρη.Ο παπα - Δημήτρης στο φετινό αγιασμό του σχολείου μας

Ορίστηκε χρόνος δύο εβδομάδων και διευκρινίστηκε πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν όλα τα ενδεδειγμένα για συνεντεύξεις μέσα. Μπλοκάκι σημειώσεων, μαγνητοφωνάκι, φωτογραφική μηχανή, κάμερα.

Βασικό είναι να προετοιμάσουν έξυπνες ερωτήσεις με στόχο να ενημερωθούν από τον ιερέα για τους τρόπους που η εκκλησία της ενορίας μας προσφέρει βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη.

Τα αποτελέσματα της δημοσιογραφικής αποστολής των μικρών δημοσιογράφων θα αναρτηθούν τόσο στην εφημερίδα τοίχου της τάξης μας όσο και στο ιστολόγιό μας.

Ελπίζουμε πως όχι μόνο θα ενημερώσουν όλους μας αλλά και θα αποδείξουν σε όλους πόσες ικανότητες διαθέτουν τα πιτσιρίκια των δέκα ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!