Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ


Αγαπητοί φίλοι του ιστολογίου μας, μικροί και μεγάλοι φίλοι,

σας ενημερώνουμε πως μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με τους ακόλουθους τρόπους:

1. ΑΠΟΣΤΟΛΗ E-MAIL: Κάτω και αριστερά στη σελίδα του ιστολογίου μας, δηλαδή του blog, υπάρχει ένα φακελάκι αλληλογραφίας που επιγράφεται ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ. Κάνοντας κλικ με το ποντίκι σας πάνω ακριβώς σ' αυτό το φακελάκι, μπορείτε να μας στείλετε e-mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομίου του διαχειριστή του ιστολογίου.

2. ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΧΟΛΙΩΝ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ: Κάτω από κάθε ανάρτηση του ιστολογίου υπάρχει χώρος αποστολής σχολίων. Επιγράφεται "Ανάρτηση Σχολίου" και αποτελείται από ένα λευκό κουτί με γαλάζια γραμμούλα γύρω γύρω. Κάντε κλικ μέσα στο κουτί αυτό και δακτυλογραφήστε το σχόλιό σας, που θα πρέπει να είναι σχετικό με τη συγκεκριμένη ανάρτηση.

Όταν ολοκληρώσετε το σχόλιό σας, πατήστε το κουμπάκι που υπάρχει από κάτω με τον τίτλο "Καταχώριση Σχολίου". Μπορείτε επίσης να πατήσετε και το κουμπάκι με τον τίτλο "Προεπισκόπηση" για να ελέγξετε την εμφάνιση του σχολίου σας.

Καλό θα είναι να συμπληρώσετε και κάποιο όνομα αποστολέα, που δε χρειάζεται να περιλαμβάνει και το επώνυμο. Πχ μπορείτε να γράψετε στο χώρο του ονόματος "Γιάννα Λ." ή και να χρησιμοποιήσετε κάποιο ψευδώνυμο.

Δε χρειάζεται να είστε εγγεγραμμένοι χρήστες των ιστολογίων για να αποστείλετε σχόλιο. Έχουμε κάνει ρύθμιση ώστε όλοι να μπορούν να αποστείλουν σχόλια.

Με μία όμως διαφορά... Τα σχόλια δε δημοσιεύονται αυτόματα. Πρώτα τα διαβάζει ο διαχειριστής του ιστολογίου και αν συνάδουν με το πνεύμα του χώρου μας, τότε και μόνο εγκρίνει τη δημοσίευσή τους. Απαραίτητη διαδικασία αυτή αφού το ιστολόγιό μας απευθύνεται και σε παιδιά.

Προσέξτε επίσης και τούτο: Ο χώρος των σχολίων δεν εμφανίζεται όταν η ηλεκτρονική διεύθυνση είναι http://tetartaki.blogspot.com/ . Για να δείτε τα σχόλια πρέπει να κάνετε κλικ στον τίτλο μιας συγκεκριμένης ανάρτησης. Τις αναρτήσεις μας μπορείτε να τις δείτε στο αριστερό μέρος της σελίδας, εκεί που γράφει Αρχειοθήκη ιστολογίου. Διαλέξτε μία από αυτές και κάντε κλικ. Τότε στο κάτω μέρος της ανάρτησης θα εμφανιστεί και ο χώρος με τα σχόλια. Πχ πατήστε εδώ http://tetartaki.blogspot.com/2010/01/blog-post_05.html και κοιτάξτε κάτω από την ανάρτηση για να δείτε όσα σας αναφέραμε.

Εννοείται ότι σχόλια που δεν έχουν σχέση με το ιστολόγιο ή παραβαίνουν τους κανόνες καλής επικοινωνίας, θα απορρίπτονται από το διαχειριστή. Σας ενημερώνουμε επίσης ότι ο καθένας που κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας, οφείλει να σέβεται τους κανονισμούς του διαδικτύου και να λαμβάνει υπόψη ότι η προσωπική του ip καταγράφεται και μπορεί να εντοπιστεί από τις αρμόδιες αρχές σε περίπτωση παραβατικής συμπεριφοράς. Υβριστικά σχόλια, συκοφαντικά, απειλητικά ή με άλλο παράνομο περιεχόμενο, μπορεί να οδηγήσουν εκείνον που το έστειλε ενώπιον των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας.

3. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ CHAT Μέχρι και σήμερα υπήρχε ανοιχτή δυνατότητα αποστολής σύντομων μηνυμάτων μέσω chat. Δυστυχώς κάποια μηνύματα που γράφτηκαν χτες και που μας στενοχώρησαν με όσα ανέφεραν, μας ανάγκασε να απομακρύνουμε από την αριστερή στήλη του ιστολογίου το chat box. Οι μαθητές της τάξης μας και οι γονείς τους, θα ενημερωθούν με ποιον τρόπο θα μπορούν από δω και στο εξής να κάνουν χρήση της αποστολής σύντομων μηνυμάτων μέσω chat (από κοντά και με προφορική επικοινωνία στο χώρο του σχολείου)

4. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥΜ Ο πιο ασφαλής τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας είναι αυτός που εξασφαλίζει το φόρουμ της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Εκεί και μόνο μπορούμε να εξασφαλίσουμε το ποιος είναι ποιος εκείνος που γράφει ένα μήνυμα και ακόμη έχουμε τη δυνατότητα να ελέγχουμε και ποιοι διαβάζουν όσα γράφονται.

Συγκεκριμένα το φόρουμ διαθέτει χώρους που είναι ορατοί μόνο στα εγγεγραμμένα μέλη. Και θυμίζουμε ότι μέλη μπορούν να γίνουν μόνο όσοι ανήκουν στη σχολική μας κοινότητα. Ποιοι είναι αυτοί; Οι μαθητές του σχολείου, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί της σχολικής μονάδας.

Για να είμαστε σίγουροι ότι εκείνος που ζητά να γίνει μέλος ανήκει σε όσους αναφέραμε, πρέπει να μας ενημερώσετε προφορικά στο χώρο του σχολείου και να μας αναφέρετε με ποιο ψευδώνυμο ζητήσατε να εγγραφείτε στο φόρουμ.

Είναι πολύ εύκολο να εγγραφείτε στο φόρουμ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να διαθέτετε προσωπικό e-mail. Για την απόκτηση e-mail δε χρειάζεται σήμερα να πληρώσεις, υπάρχουν πολλές δυνατότητες για δωρεάν απόκτηση e-mail.

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς μπορείτε να εγγραφείτε στα μέλη του φόρουμ ή και να αποκτήσετε δωρεάν e-mail , μπορείτε να διαβάσετε κάνοντας κλικ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://dwdekato.forumgreek.com/forum-f5/topic-t10.htm

Σημειώνουμε ότι και το φόρουμ διαθέτει δυνατότητες για chat συνομιλία και μάλιστα πέρα από εκείνη τη μορφή που είχαμε ως τώρα και στο ιστολόγιο, υπάρχει και άλλο chat που διευκολύνει πολύ τη "ζωντανή" επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη.

Το κυριότερο όμως πλεονέκτημα του φόρουμ είναι πως μπορείτε να δημοσιεύετε δικές σας αναρτήσεις και μάλιστα να συμπεριλαμβάνετε σε αυτές φωτογραφίες ή ακόμη και βίντεο. Μπορεί επίσης να αναπτυχθεί διάλογος ανάμεσα στα μέλη και να επεκταθεί η αρχική ανάρτηση σε γόνιμη συζήτηση με τη συμμετοχή και των άλλων μελών του φόρουμ.

Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με το θέμα αυτής της ανάρτησης ή και γενικότερα για το ιστολόγιο και το φόρουμ, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε προφορικά μαζί μας στο χώρο του σχολείου. Από αύριο, Παρασκευή 8/1/2010, θα είμαστε πάλι καθημερινά μαζί και επομένως μπορείτε όλοι να επικοινωνήσετε άμεσα μαζί μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!