Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Με μεγάλη χαρά βλέπουμε τον αριθμό των επισκεπτών του blog να αυξάνεται. Ήδη οι επισκέψεις έχουν ξεπεράσει τις 1500 και κάθε μέρα όλο και περισσότεροι μας τιμούν με την παρουσία τους.

Έχουμε όμως και ένα παράπονο... Κι αφορά τον πολύ μικρό αριθμό επισκεπτών του φόρουμ της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του σχολείου μας. Γιατί άραγε; Υποθέτουμε πως ίσως να μην το έχετε προσέξει πως υπάρχει. Γι' αυτό σκεφτήκαμε σήμερα να κάνουμε μια ειδική ανάρτηση για το φόρουμ.

Αρχίζουμε την αναφορά μας επισημαίνοντας τον τρόπο που μπορείτε να το επισκέπτεστε. Δεν έχετε παρά να κάνετε κλικ με το ποντίκι πάνω στη μικρή κόκκινη πεταλουδίτσα που υπάρχει στο πάνω μέρος της σελίδας:


Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Μπορείτε ακόμη να κάνετε κλικ και στην ακόλουθη εικόνα, που υπάρχει αριστερά και κάτω, στα περιεχόμενα του blog:


ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ...


Με την ευκαιρία θα πρέπει να τονίσουμε τη διαφορά του φόρουμ από το blog. Στο φόρουμ μπορείτε να γραφτείτε και μέλη. Γίνονται δεκτοί ως μέλη όλοι οι μαθητές του σχολείου μας καθώς και οι γονείς τους. Αρκεί βεβαίως να μας ενημερώσετε σχετικά. Διότι στο φόρουμ θα κάνετε αίτηση με ψευδώνυμο και επομένως δεν μπορούμε να ξέρουμε ποιος είναι πίσω από αυτό. Θα πρέπει λοιπόν να μας ενημερώσετε σχετικά, επικοινωνώντας μαζί μας στο χώρο του σχολείου.

Αφού λοιπόν κάνετε αίτηση εγγραφής και την εγκρίνουμε, θα μπορείτε να δημοσιεύετε δικά σας κείμενα, φωτογραφίες, βίντεο. Θα μπορείτε επίσης να επικοινωνείτε με τα άλλα μέλη και μάλιστα χωρίς άλλοι επισκέπτες του χώρου να βλέπουν τα μηνύματά σας.

Το φόρουμ διαθέτει και χώρο αναρτήσεων που μπορούν μόνο τα μέλη να βλέπουν:

ΛΕΣΧΗ ΜΕΛΩΝ

και τσατ ορατό μόνο στα μέλη, καθώς και δυνατότητα αποστολής προσωπικών μηνυμάτων.

Μπορείτε επίσης να συγκροτήσετε ομάδες μελών και να αποκτήσετε το δικό σας χώρο που θα τον βλέπουν μόνο τα μέλη της ομάδας. Πχ ομάδας των μαθητών του Δ2.

Βασικός βέβαια σκοπός του συγκεκριμένου φόρουμ είναι η προώθηση των σκοπών της δανειστικής βιβλιοθήκης του σχολείου. Έτσι στο φόρουμ θα βρείτε πολλές σχετικές πληροφορίες τόσο για τη βιβλιοθήκη μας όσο και γενικότερα από τον κόσμο του βιβλίου.

Θα βρείτε ακόμη και παιχνίδια. Πχ. κάντε κλικ εδώ για να επισκεφθείτε τη σελίδα των παιχνιδιών του φόρουμ:

ΠΑΙΧΝΙΔΟΤΟΠΟΣ

Φυσικά θα βρείτε και καταλόγους των βιβλίων της βιβλιοθήκης μας αλλά και πολλές ακόμη προτάσεις για καλά βιβλία όπως επίσης και πληροφορίες για συγγραφείς.

Ιδιαιτέρως προτείνουμε το ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΡΙΟ του φόρουμ,όπου μπορείτε να διαβάσετε ωραιότατα λογοτεχνικά κείμενα.

Μπορείτε όμως να δημοσιεύσετε και δικά σας ή να συζητήσετε με τα άλλα μέλη - στη ΛΕΣΧΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΒΙΒΛΙΟΦΑΓΩΝ - θέματα σχετικά με τα βιβλία που διαβάσατε ή θέλετε να διαβάσετε.

Προσεχώς το φόρουμ θα πραγματοποιήσει και σχετικούς διαγωνισμούς. Γραφτείτε λοιπόν για να μπορείτε να πάρετε μέρος!

Για κάθε απορία σχετικά με το φόρουμ, μη διστάζετε να μας ρωτήσετε όταν συναντιόμαστε στο σχολείο.

Να σας πούμε ακόμη ότι ήδη έχει εγγραφεί στο φόρουμ το πρώτο Τεταρτάκι. Περιμένουμε και τα υπόλοιπα. Καθώς και όλα τα παιδιά του σχολείου μας, όπως επίσης και τους γονείς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!