Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Τι γίνεται όταν σε μια τάξη υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης

Όταν και αν σε μία τάξη σχολείου υπάρξει επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης, οι υπεύθυνοι της σχολικής μονάδας ενημερώνουν άμεσα και με κάθε λεπτομέρεια σχετική το αρμόδιο κέντρο.

Το κέντρο αυτό και κινητοποιεί όλο τον μηχανισμό ώστε να ληφθεί απόφαση για τις περαιτέρω ενέργειες. Ειδικά για το κλείσιμο ή όχι της τάξης, λαμβάνεται απόφαση που αναρτάται στην ιστοσελίδα της Νομαρχίας:

http://nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=92&Itemid=3#&Itemid=1

πχ εδώ:

http://nom-athinas.gov.gr/main/index.php?option=com_content&view=article&id=1292:2009-11-17-18-11-52&catid=3:2008-09-06-21-42-59&Itemid=31

υπάρχει το τελευταίο δελτίο τύπου της νομαρχίας μας για κλείσιμο Τμημάτων και Τάξεων σχολείων λόγω κρουσμάτων γρίπης.

Οι αποφάσεις αυτές όπως μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά από τη νομαρχία λαμβάνονται αργά το απόγευμα, οπότε και πρέπει κανείς να επισκεφθεί αυτό το χώρο το βραδάκι για πιο έγκυρη ενημέρωση.

Η απόφαση της νομαρχίας αναφέρει ακριβώς για πόσες μέρες κλείνει το τμήμα ή η τάξη.

Σε κάθε περίπτωση θυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε και με το σχολείο και όποιο άλλο τηλέφωνο επικοινωνίας σας έχει δοθεί.

Θυμίζουμε επίσης ότι το μόνο που δε χρειάζεται να γίνει είναι να μας πιάσει πανικός.

Το καλύτερο βέβαια είναι να έχουμε άμεση επικοινωνία με τον προσωπικό γιατρό του παιδιού μας και αφού τον ενημερώσουμε ότι υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα γρίπης στην τάξη του, να ζητήσουμε τη συμβουλή του για το συγκεκριμένο παιδί που εκείνος γνωρίζει τι ακριβώς πρέπει να κάνει.

Να αναφέρουμε επίσης τα συμπτώματα που παρατηρήθηκαν:

Υψηλός πυρετός που φτάνει και το 40.

Μυαλγίες

Βήχας

Αν έχει τέτοια συμπτώματα ένα παιδί, θα πρέπει άμεσα να επικοινωνήσετε με το γιατρό σας και να προβείτε στις ενέργειες που θα σας συστήσει.

Η πληροφόρηση από γονείς που ήδη αντιμετώπισαν τέτοια κατάσταση, είναι ότι υπάρχουν δύο τεστ αυτή τη στιγμή. Το φτηνό και σύντομο και το ακριβό και μεγάλο... Δυστυχώς το πρώτο τεστ όπως λένε γονείς που το έκαναν στα παιδιά τους, δεν έδειξε τίποτε. Όταν όμως το παιδί τους υποβλήθηκε στο δεύτερο τεστ, προέκυψε θετικό.

Πού μπορεί κανείς να κάνει αυτά τα τέστ; Ο γιατρός σας και πάλι είναι αρμόδιος να σας ενημερώσει. Για όλα τα παιδιά πάντως υπάρχει η δυνατότητα να κάνουν το τεστ στο νοσοκομείο Παίδων και χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Στα ιδιωτικά κέντρα για το δεύτερο τεστ η οικονομική επιβάρυνση φτάνει στα 200 ευρώ εκτός βεβαίως αν κάποιος έχει ασφάλεια που τον καλύπτει.

Από μητέρα της τάξης που διαθέτει ειδικές γνώσεις πληροφορηθήκαμε επίσης ότι όταν πια περάσουν τα πρώτα συμπτώματα και ο ασθενής βρίσκεται στην ανάρρωση, το τεστ είναι δύσκολο να δείξει αν επρόκειτο για τη νέα γρίπη ή για κάποια άλλη ίωση.

Επίσης, γονείς που τα παιδιά τους δεν είχαν μέχρι στιγμής κανένα σύμπτωμα, και επικοινώνησαν με το γιατρό τους, τους συμβούλευσε να περιμένουν τρεις μέρες παρακολουθώντας την υγεία του παιδιού. Το αν θα περιμένει όμως κάποιος ή όχι είναι ζήτημα που θα το αποφασίσει ο ίδιος αφενός και μόνο αφού συμβουλευτεί το δικό του γιατρό για το συγκεκριμένο παιδί που αφορά η πιθανότητα να έχει εκτεθεί στον ιό Η1Ν1.

Τονίζουμε επίσης ότι από τη στιγμή που έχουμε επιβεβαιωμένο κρούσμα, τα κλασικά μέτρα προφύλαξης πρέπει να τηρούνται με σχολαστικότητα.





ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ



Αλλά και να φροντίζουμε όσο μπορούμε την άμυνα του οργανισμού. Η καλή διατροφή και η σωστή ξεκούραση είναι εκ των ων ουκ άνευ.

Το σχολείο σε κάθε περίπτωση θα σας ενημερώσει και τηλεφωνικά για ό,τι καινούριο υπάρχει. Όπως το ίδιο περιμένουμε και από σας ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!