Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Ιδέες για να μη βαριέστε τα Χριστούγεννα...Αγαπητά μου ζουζουνάκια,

ξέρω ότι στενοχωρηθήκατε πολύ που το σχολείο έκλεισε μια βδομάδα νωρίτερα για Χριστούγεννα. Μη βιαστείτε όμως να τα βάψετε μαύρα! Από τη μεριά μου θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να μη βαρεθείτε καθόλου τόσες μέρες στο σπίτι.

Κι αρχίζω ευθύς.

Δήλωση πρώτη και σημαντική: Κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να εφαρμόσει τις ιδέες που θα δοθούν. Εθελοντικά και μόνο και με ελευθερία επιλογής. Και με αυστηρή προϋπόθεση να ντύσετε με αγάπη αυτό που θα κάνετε... Αλλιώς, ας μην το κάνετε καθόλου!

Λοιπόν...

ΙΔΕΑ ΠΡΩΤΗ

Το καλύτερο που μπορεί ένα παιδί να κάνει τέτοιες μέρες είναι να χορτάσει παιχνίδι! Κανονικό όμως παιχνίδι. Όχι ακούνητο μπροστά σε οθόνες! Για παιχνίδι "παιχνιδένιο" μιλάμε. Με κίνηση και παρέα...

Το δεύτερο καλύτερο είναι να ανακαλύψει ένα ξεχασμένο παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που παιζόταν παλιά και τα σημερινά παιδιά αγνοούν.

Πού θα το ανακαλύψετε; Μα φυσικά σε εκείνους που κάποτε το έπαιζαν. Μπαμπάδες, μαμάδες, θείες και ειδικά παππούδες και γιαγιάδες, μπορούν να γίνουν οι καλύτεροι βοηθοί σας.

Βάλτε τους να σας διηγηθούν πώς παιζόταν αυτό το παιγνίδι. Και φυσικά ζητήστε τους να σας βοηθήσουν να το παίξετε κι εσείς.

Έπειτα γράψτε σε ένα φύλλο του ντοσιέ οδηγίες για το παιχνίδι αυτό ή κρατήστε σε κασέτα τη διήγηση που θα σας κάνουν. Μπορείτε επίσης να βγάλετε και φωτογραφίες.

Το υλικό αυτό μπορείτε να το φέρετε μετά τις γιορτές στο σχολείο ή και να το δημοσιεύσετε μόνοι σας στο χώρο του blog.

Μια καλή ιδέα είναι να συνεργαστείτε με άλλα παιδιά της ομάδας σας και να παρουσιάσετε ομαδικά τα παιχνίδια που θα ανακαλύψετε στην τάξη.

Μπορείτε ακόμη να κάνετε και μια έρευνα. Με θέμα τα παραδοσιακά παιχνίδια. Υλικό θα σας δοθεί σύντομα. Και οδηγίες.

Ελπίζω η πρώτη ιδέα να σας άρεσε. Σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες.

σας φιλώ γλυκά

και εύχομαι σε όλους υγεία, υγεία, υγεία!

η δασκάλα σαςΙΔΕΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Αγοράστε ένα όμορφο μικρό τετράδιο και ξεκινήστε να κρατάτε ημερολόγιο. Θα χαρώ πολύ γυρίζοντας στο σχολείο να μπορώ να διαβάσω με κάθε λεπτομέρεια πώς περάσατε αυτές τις μέρες.

Στο ημερολόγιό σας μπορείτε να προσθέσετε ζωγραφιές, φωτογραφίες αλλά και αφιερώσεις από αγαπημένα σας πρόσωπα. πχ ευχές του παππού για το νέο χρόνο!

Να πω μάλιστα εδώ ότι κάποτε ένα μικρό κορίτσι, η Άννα Φρανκ, έκανε το ίδιο, κράτησε ημερολόγιο από τη ζωή της, κι αργότερα το ημερολόγιό της έγινε διάσημο βιβλίο που διαβάζεται ακόμη σήμερα.

ΙΔΕΑ ΤΡΙΤΗ

Διαβάστε όσα περισσότερα λογοτεχνικά βιβλία μπορείτε. Φτιάξτε έπειτα ένα κατάλογο με τα βιβλία που διαβάσατε και σημειώστε με λίγα λόγια τη γνώμη σας για το καθένα. Μην ξεχάσετε να αναφέρετε τους ήρωες του βιβλίου, πού και πότε έγιναν όσα αναφέρει και φυσικά τον όνομα του συγγραφέα.

ΙΔΕΑ ΤΕΤΑΡΤΗ

Βοηθήστε τους δικούς σας στη μαγειρική! Τέτοιες μέρες θα χαρούν πολύ μια τέτοια βοήθεια. Μην παραλείψετε να κρατήσετε σημειώσεις για ένα τουλάχιστον ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο φαγητό ή γλύκισμα και φέρτε τη συνταγή στο σχολείο. Ποιος ξέρει; Αν κάνετε καλή δουλειά, μπορεί να εκδώσουμε τις συνταγές και σε βιβλιαράκι!

Αν έχετε φωτογραφική μηχανή κρατήστε και φωτογραφίες από την προετοιμασία.

Ειδικά για τα γλυκίσματα, κρατήστε και μικρό δείγμα να μας το κεράσετε και να αποκτήσουμε δική μας άποψη για την επιτυχία της συνταγής!

ΙΔΕΑ ΠΕΜΠΤΗ

Βγείτε για ψώνια. Κατά προτίμηση σε μαγαζιά με παιχνίδια!

Πάρτε μαζί σας μπλοκάκι και σημειώστε τις τιμές των παιχνιδιών.

Φροντίστε έπειτα να τα βάλετε σε σειρά ανάλογα με την τιμή τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το πιο ακριβό ή και από το πιο φτηνό.

Μια άλλη ιδέα είναι να βοηθήσετε στα ψώνια για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Κρατήστε και πάλι σημειώσεις για τις τιμές και υπολογίστε μετά πόσο συνολικά κόστισε.

Συζητήστε με τους δικούς σας ποια άλλα έξοδα χρειάστηκαν πέρα από τα τρόφιμα που αγοράσατε για να ετοιμαστεί το τραπέζι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!