Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Ο Δον Κιχώτης από την Ισπανία και ... τα Πρωτάκια


Αναδημοσιεύουμε όπως σας υποσχέθηκα, μικρά μου ζουζουνάκια, το υλικό για το Δον Κιχώτη από το μαθητικό blog ΠΡΩΤΑΚΙΑ:

http://protaki.blogspot.com/2008/11/blog-post_27.html

Ελπίζω να βρείτε χρήσιμα στοιχεία για την αυριανή παράσταση στο θέατρο ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ.

Να σημειώσω ότι το βιβλίο του Θερβάντες "ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ" υπάρχει και μάλιστα σε τρία αντίτυπα στη Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου μας. (αρ. βιβλιοθήκης: 15, 187 και 215 ) Δείτε σχετικά στον κατάλογο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης εδώ:

https://sites.google.com/site/tetartakia/bibliotheke

Μακριά, από πολύ μακριά, από την Ισπανία!Χτες επισκέφθηκε την τάξη μας η κυρία διευθύντρια. Και μάλιστα μας έφερε και δώρα! Μια όμορφη κάρτα από τη μακρινή Ισπανία. Το "ευχαριστώ" της για τα Πρωτάκια και το όμορφο τραγουδάκι που της χάρισαν για τους φίλους μας τους Ισπανούς.

Όπως μας ενημέρωσε μάλιστα, το βιντεάκι με τα Πρωτάκια "έκαψε καρδιές" όταν προβλήθηκε και πολλά επαινετικά σχόλια ακούστηκαν από όσους το παρακολούθησαν.

Θυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα μια τριμελής αντιπροσωπεία του σχολείου μας μετέβη στη Μαδρίτη της Ισπανίας, στο σχολείο Villaviciosa de Odón, στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Κομένιους που υλοποιούμε αυτή τη διετία. Εκεί πραγματοποιήθηκε συνάντηση με όλες τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό: Ισπανία, Πορτογαλία, Ην. Βασίλειο, Ιταλία, Πολωνία, Σλοβενία, Ρουμανία και φυσικά Ελλάδα.

Με αφορμή αυτό το ταξίδι τα Πρωτάκια ετοίμασαν ένα τραγουδάκι ως μελωδικό χαιρετισμό στους φίλους μας σ' αυτή τη μακρινή χώρα. Ένα τραγουδάκι με τον τίτλο ΜΑΚΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ και το οποίο έχουμε ήδη παρουσιάσει στο blog μας τόσο στα ελληνικά όσο και στα ισπανικά. Στη συνέχεια το τραγουδάκι βιντεοσκοπήθηκε και προστέθηκε στο dvd που η αντιπροσωπεία του σχολείου μας πήρε μαζί της για να το προβάλει στη συνάντηση με τις υπόλοιπες αντιπροσωπείες.

Καθώς μάλιστα η προβολή του τραγουδιού μας προκάλεσε ενθουσιασμό στους φίλους μας, η κυρία διευθύντρια σκέφτηκε να φέρει ένα μικρό συμβολικό δώρο στα παιδιά της Πρώτης που να τους θυμίζει αυτές τις όμορφες στιγμές που τα σύνορα ανοίγουν και οι καρδιές των ανθρώπων έρχονται πιο κοντά.

Συμβολικό και το θέμα της κάρτας: Ο ιππότης Δον Κιχώτης με τον ιπποκόμο του τον Σάντσο Πάντσα και στο βάθος οι ανεμόμυλοι. Όπως όλοι γνωρίζουν ο Δον Κιχώτης είναι ήρωας του ομώνυμου κλασικού μυθιστορήματος του μεγάλου Ισπανού συγγραφέα, του Μιγκέλ Θερβάντες. Μπορείτε εδώ να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τον Δον Κιχώτη και τις περιπέτειές του, τον άνθρωπο που περιφρόνησε την ήσυχη ρουτίνα της καθημερινότητας και αφοσιώθηκε στα έργα της αρετής και της καταπολέμησης κάθε αδικίας.Τα παιδιά ευχαρίστησαν την κυρία διευθύντρια για τη λεπτή της χειρονομία και πρόθυμα δέχτηκαν την πρόταση της δασκάλας τους να τοποθετήσουν τις καρτούλες στο τετράδιό τους, στο πρώτο τους τετράδιο, ώστε να την κρατήσουν για πάντα μαζί με τις υπόλοιπες αναμνήσεις από την πρώτη τους χρονιά στο Δημοτικό.

Μάλιστα με την ευκαιρία της διδασκαλίας του γράμματος Μ, μ, αποφασίσαμε στη διπλανή σελίδα να γράψουμε και τον τίτλο του τραγουδιού που στάθηκε αφορμή να λάβουμε αυτή την όμορφη κάρτα:

Μακριά στην Ισπανία


_____________________

Σημείωση: Με λύπη μου διαπίστωσα ότι ο σύνδεσμος που είχαμε δώσει πέρυσι για περισσότερες πληροφορίες για το Δον Κιχώτη δεν ισχύει πια... Αν βρω κάτι άλλο σχετικό, θα το προσθέσω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!