Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Μελετώ Ιστορία με τη βοήθεια του υπολογιστή και του διαδικτύου


Μικρά μου τζιτζικάκια,

το μάθημα που έχετε να μελετήσετε για αύριο στην Ιστορία είναι "Η Μακεδονία, μια νέα ελληνική δύναμη".

Για να δούμε πώς μπορείτε να το μελετήσετε με τη βοήθεια του υπολογιστή και του διαδικτύου.

Σας έχω ετοιμάσει σχετικό υλικό στο βοηθητικό ιστότοπο που χρησιμοποιούμε και που μπορεί να δέχεται αρχεία, κάτι που δε γίνεται εδώ στο blog.

Επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο:

https://sites.google.com/site/tetartakia/home/istoria/makedonia---philippos

1. Ανοίξτε το αρχείο ΦΙΛΙΠΠΟΣ Ο Β.ppt - κάνοντας κλικ στην Προβολή ή στη Λήψη. Θα βρείτε σ' αυτό μια έγχρωμη χαρτογράφηση του μαθήματος, κατάλληλη για να κάνετε επανάληψη όσων είπαμε στην τάξη και όσων ξαναδιαβάσατε και μόνοι σας στο βιβλίο.

2. Ανοίξτε το αρχείο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.htm - κάνοντας κλικ στη Λήψη. Είναι μια άσκηση συμπλήρωσης, με βάση την περίληψη του μαθήματος. Προσπαθήστε να την απαντήσετε χωρίς να κοιτάζετε το βιβλίο. Έτσι κι αλλιώς η ίδια η άσκηση διαθέτει ΒΟΗΘΕΙΑ για να διευκολύνει όσους δυσκολεύονται.

3. Ανοίξτε το αρχείο ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΛΕΞΟ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ.htm - κάνοντας κλικ στη Λήψη. Είναι αυτό ακριβώς που δηλώνει. Ένα σταυρόλεξο που έφτιαξα για σας με λέξεις από το μάθημα που έχετε να μελετήσετε.

Οι δύο τελευταίες ασκήσεις στηρίζονται τα περίφημα Hot potatoes, που κι εγώ μόλις την περασμένη εβδομάδα έμαθα, στο σεμινάριο πληροφορικής που παρακολουθώ. Είναι ένα πραγματικά ενδιαφέρον λογισμικό και εξαιρετικά χρήσιμο σε μαθητές και δασκάλους. Ελπίζω να διασκεδάσετε με τις ασκήσεις αυτές όσο κι εγώ... Και όπως θα δείτε το σύστημα θα βαθμολογεί αυτόματα τις προσπάθειές σας!

Καλή επιτυχία!

με αγάπη

Μαριορή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!