Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

Η καλοκαιρινή εκστρατεία της HELMEPA και ο Σωδήρης ο Χελμέθας


Πάνε αρκετοί μήνες που η τάξη μας έλαβε την απόφαση να συμμετάσχει στις ομάδες της παιδικής HELMEPA. Στο διάστημα αυτό πολλές φορές ασχοληθήκαμε με δραστηριότητες της περιβαλλοντικής αυτής οργάνωσης:

Συμμετέχουμε στην Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

αναρτήσαμε σχετικό υλικό τόσο στο μπλογκ και στο φόρουμ:

ΕΝΑΣ ΓΛΑΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ HELMEPA

όσο και στους τοίχους της τάξης μας:Λάβαμε επίσης μέρος στο διαγωνισμό αφίσας της Helmepa Junior κατασκευάζοντας ομαδοσυνεργατικά το ακόλουθο έργο:Γράψαμε επίσης και σχετικά κείμενα, όπως και τούτο που ακολουθεί:

Σωδήρης ο Χελμέθας

Πολυτίμη Γ.Τ.

Πριν από λίγους μήνες ο καιρός ήταν βροχερός και μελαγχολικός.


Η δασκάλα μας προσπαθούσε να μας δείξει τους χρόνους των ρημάτων. Την παρακολουθούσα, επειδή όμως καθόμουν δίπλα στο παράθυρο, κατάλαβα πως κάτι κινιόταν στην αυλή του σχολείου. Γύρισα και τότε είδα έναν άσπρο γλάρο να έρχεται με φόρα καταπάνω στο παράθυρό μου.

Μπαμ! ακούστηκε ξαφνικά. Και γύρισαν όλοι να δουν τι έγινε. Ο γλάρος είχε χτυπήσει στο τζάμι...

Ανοίξαμε το παράθυρο για να δούμε τι του συμβαίνει και μείναμε έκπληκτοι γιατί ο γλάρος αυτός μιλούσε! Μιλούσε κάπως παράξενα, σαν να ήταν μεθυσμένος, ή μήπως ήταν από το χτύπημα; Μπέρδευε τα γράμματα:

- Γεια σας, είπε, είμαι ο Σωδήρης ο Χελμέθας.

Σκάσαμε εμείς στα γέλια.

- Ήρπα για να σας τω. Με έσδειλε σε ειτική αποσδολή ο αρχηγός της Χελμέθας, για να θω όδι έχεδε πολλά σκουπίτια στην αυλή σας, και θρέθει να δα μαζέψεδε όλα.

- Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, είπαμε όλοι. Αλλά γιατί;

- Γιατί ρυθαίνεδε το θεριβάλλον, λέει μπαίνοντας στην τάξη. Δα καλοκαίρια σδις θάλασσες πεδάδε πολλά σκουπίδια και πολλοί τεν μπορούν να κάνουν μπάνιο.

- Πα δα μαζέψουμε, απαντήσαμε! προσπαθώντας να μιλήσουμε στη γλώσσα του για να καταλάβει τι λέμε...

- Σας ευχαρισδώ, είπε, και έφυγε.

Όλοι μείναμε να τον κοιτάμε να πετάει ψηλά...Τώρα που η σχολική χρονιά τελειώνει και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία το καλοκαιράκι για να ξεχυθούμε στις παραλίες, είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρο να θυμηθούμε την υπόσχεσή μας στο Σωδήρη το Χελμέθα και να την κουβαλήσουμε μαζί μας σε όποια ακρογιαλιά και αν βρεθούμε. Και να πάρουμε μέρος στην καλοκαιρινή εκστρατεία που καλεί όλους μας η αγαπημένη μας Helmepa:

Ο Γλάρος της HELMEPA, 27 χρονών φέτος, μαζί με τα "Γλαρόπουλα" στέλνει για άλλη μια χρονιά το μήνυμα

"ΟΧΙ σκουπίδια - ΟΧΙ πλαστικά σε θάλασσες και ακτές"

προτρέποντας όλους μας να διατηρήσουμε καθαρές τις παραλίες και τη θάλασσα που θα απολαύσουμε φέτος το καλοκαίρι.

Τα 4.500 παιδιά εθελοντές - μέλη αυτήν τη χρονιά του Προγράμματος Παιδική HELMEPA, έχουν αναλάβει να αναρτήσουν τις αφίσες σε κατάλληλα σημεία στη γειτονιά, το σχολείο και τις παραλίες των περιοχών τους.Το μήνυμα της εκστρατείας θα "ταξιδέψει" ακόμη στους ωκεανούς πάνω στα 450 ποντοπόρα πλοία-μέλη της HELMEPA, ενώ αντίτυπα έχουν σταλεί σε 200 εταιρείες και οργανισμούς-μέλη, ΟΤΑ, Λιμεναρχεία καθώς και άλλους φορείς στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από τις αρχές Ιουνίου θα προβάλλεται και το τηλεοπτικό μήνυμα της HELMEPA με πρωταγωνιστή το Γλάρο, από κρατικούς και ιδιωτικούς σταθμούς στην Αθήνα και την περιφέρεια.

Σημείωση: Το Πρόγραμμα Παιδική HELMEPA υλοποιείται σε συνεργασία και με τη συνδρομή του Βρετανικού κοινωφελούς ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET) που έχει ως βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.


Στην εκστρατεία αυτή σας καλούμε όλους να λάβετε μέρος. Γιατί η θάλασσα είναι πηγή ζωής για όλους μας και επομένως όλοι έχουμε την υποχρώση να την προστατεύουμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!