Ανοίξαμε φόρουμ... Πετάξτε με τα φτερά της πεταλουδίτσας για να το βρείτε!

ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ασκήσεις γλώσσαςΜικρά τζιτζικάκια,

σας ανέβασα μία από τις ασκήσεις της Γλώσσας σε μορφή hot potatoes. Συγκεκριμένα την άσκηση 4 από τη σελίδα 77 του βιβλίου της Γλώσσας.

Κάντε κλικ εδώ:

https://sites.google.com/site/tetartakia/glossa/taxidia-sten-ellada

για να δείτε την άσκηση. Πατήστε μετά ΛΗΨΗ.

Η άσκηση είναι σε μορφή σταυρόλεξου. Για κάθε επίθετο που εμφανίζεται στις ερωτήσεις, γράψτε ένα συνώνυμο, στο ίδιο γένος.

Χρησιμοποιήστε κεφαλαία γράμματα.

Αν δυσκολεύεστε να βρείτε τη σωστή λέξη, πατήστε ΒΟΗΘΕΙΑ. Θα εμφανιστεί έτσι το πρώτο γράμμα. Αν και πάλι δεν τα καταφέρνετε, πατήστε ξανά ΒΟΗΘΕΙΑ και θα εμφανιστεί και δεύτερο γράμμα. Κάθε φορά που πατάμε ΒΟΗΘΕΙΑ στα σταυρόλεξα, εμφανίζεται μόνο ένα γράμμα.

Σας παραθέτω εδώ και το κείμενο της άσκησης, με χρωματισμένα τα επίθετα που θα πρέπει να αντικαταστήσετε με τα συνώνυμά τους:

Το μικρό μας τρένο δε βιαζόταν. Νόμιζες πως ήθελε κι αυτό να απολαύσει την όμορφη θέα. Τα νωθρά κοπάδια των προβάτων έβοσκαν κάτω από τις ασημένιες ελιές. Από ψηλά τα γάργαρα νερά του ποταμού έτρεχαν να συναντήσουν την ήρεμη θάλασσα. Τρομερή εντύπωση μου έκαναν τα λευκά γυαλιστερά χαλίκια που φαίνονταν στην κοίτη του ποταμού. Κανείς δεν ήθελε να φύγει από αυτό το θαυμάσιο μέρος.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για μερικά επίθετα φρόντισα να ζητήσω και δεύτερο συνώνυμο.

Ίσως αργότερα να προσθέσω και άλλες ασκήσεις... Κι ελπίζω να τις δείτε αρκετοί από σας, όχι μόνο ένας - δύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε εδώ το σχόλιό σας κι εμείς θα φροντίσουμε το συντομότερο δυνατό να δημοσιευτεί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ


Ακούσατε, ακούσατε!